Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE)
Schema de Granturi pentru Licee
Subproiect ”Succes la BAC, succes în VIAȚĂ!” – SGL/RI/194/27.06.2017
Perioada de implementere 2017-2021
Obiectivul general al proiectului a fost creșterea gradului de promovabilitate la examenul de bacalaureat, în rândul elevilor din clasele IX-XIII, prin implementarea de servicii educaţionale de sprijin care asigură progresul şcolar şi le facilitează elevilor formarea de competențe cheie necesare accederii în învățământul superior și o mai bună adaptabilitate la cerințele unei piețe a muncii flexibilă și incluzivă. Indicatorii propuși au fost atinși.
Activitățile realizate au fost structurate în trei categorii: Activități de sprijin și remediale pentru elevii claselor IX-XI, XII-XIII, Ateliere educaționale de tip indoor și outdoor, Amenajare și Dotare Centru de Documentare și Informare(C.D.I.)
Activitățile remediale au oferit o alternativă de pregătire suplimentară a elevilor pentru îmbunătățirea rezultatelor la învățătură în vederea promovării examenului de bacalaureat. Pentru elevii care au avut corigențe sau nu au promovat BAC-ul, pe perioada verii, s-au desfășurat activități de pregătire suplimentară.
Activitatea de consiliere a cuprins consiliere individuală și colectivă, structurate în trei programe: dezvoltarea abilităților socio-emoționale, dezvoltarea personală și orientarea în carieră.
În cadrul proiectului, s-au organizat ateliere educaționale de tip indoor și outdoor, diferite ca tematică și tehnică, din domeniile: științe, artă, comunicare, limbi străine, sănătate, voluntariat, protecția mediului, dezvoltare comunitară, educație financiară etc. A fost organizată o bibliotecă digitală, un spațiu virtual de resurse informaţionale în formă electronică, accesibile prin intermediul TIC și au fost desfășurate activități cu elevii pentru facilitarea accesului la aceste resurse.
În primul an de proiect au fost organizate excursii de documentare și vizite de studiu.
În cadrul activității de Amenajare și Dotare Centru de Documentare și Informare(C.D.I.), s-a relocat C.D.I.-ului din școală, într-un spațiu structurat pe 3 spaţii modulare distincte și au fost datate, aspecte care au facilitat desfășurarea în bune condiții a activităților pe grupe de elevi, pentru toate activitățile propuse (de sprijin, remediale, extracurriculare, de consiliere de grup).