Click pe … Tineri Responsabili Financiar! (TRF)

În perioada 1 noiembrie 2014 – 1 iunie 2015, Asociația “George Bariţiu” Pentru Promovarea Societăţii Informaţionale, în parteneriat cu Colegiul Tehnic “George Bariţiu” Baia Mare, derulează proiectul de responsabilitate financiară “Click pe … Tineri Responsabili Financiar! (TRF)!”. Acest proiect face parte din lista proiectelor câştigătoare în cadrul concursului naţional „Raiffeisen Comunităţi 2014”, finanţat de Raiffeisen Bank SA.

Scopul proiectului este să dezvolte tinerilor competenţe în domeniul educaţiei financiare, folosind ca metodă de bază – învăţarea prin experienţă şi să ajute tinerii cu initiaţivă şi abilităţi de lider să implementeze proiecte de responsabilitate financiară în folosul comunităţii. Grupul ţintă al acestui proiect îl reprezintă cei peste 650 de elevi ai Colegiului Tehnic „George Bariţiu” din Baia Mare.

Pornind de la convingerea că fiecare dintre noi poate să fie o persoană responsabilă financiar, “Click pe … Tineri Responsabili Financiar! (TRF)!” îşi propune să contribuie la dezvoltarea unei culturi a responsabilităţii financiare în rândul tinerilor, însă la un nivel care să permită formarea unui grup de tineri care să transmită cunoştinţele dobândite şi altor persoane din comunitatea lor. De aceea, în prima etapă a proiectului, au fost selectaţi 15 tineri care să fie formaţi în managementul proiectelor de responsabilitate financiară şi apoi implicaţi ca voluntari în derularea activităţilor cuprinse în proiect.

În perioada decembrie 2014-ianuarie 2015, cei 15 voluntari au participat la un curs intensiv de formare în domeniul educaţiei financiare. Cursurile au fost organizate 3 zile în incinta şcolii, iar alte 3 zile, în spaţiul unei pensiuni turistice din judeţul Maramureş. În cadrul acestui curs de formare, structurat pe sesiuni de învăţare şi module tematice, tinerii au putut afla despre beneficiile educaţiei financiare, întocmirea unui buget personal adecvat vârstei, principii de economisire şi investiţii, avantajele şi dezavantajele unui împrumut şi despre elementele cheie ale unei negocieri.

La finalul celor 6 zile de curs, putem spune că acest program de formare a contribuit în mare măsură la formarea unei imagini complete asupra planificării corecte a finanţelor personale în toate etapele vieţii lor, şi a modului în care cunoştinţele asimilate pot fi transmise mai departe de către tinerii formaţi.

Coordonator proiect: prof. Silvia Gurzun

Skip to content