Category Archives: Activitati educative

Oferta educațională, an școlar 2020 – 2021

Oferta educațională
An școlar 2020 – 2021

LICEU – cod 139

Clasa a IX-a
Calificări profesionale:
– Tehnician de telecomunicaţii – 1 clasă
– Tehnician operator tehnică de calcul – 1 clasă
– Tehnician în automatizări – 2 clase
– Tehnician electronist – 1 clasă

5 locuri pentru elevi rromi
5 locuri pentru elevi cu CES

ȘCOALĂ PROFESIONALĂ – cod 551

Clasa a IX-a
Calificare profesională:
· Electronist aparate și echipamente – 1 clasă

SERAL

Clasa a XI-a
Calificare profesională:
· Tehnician operator tehnică de calcul – 1 clasă

ŞCOALĂ POSTLICEALĂ

Calificare profesională:
· Tehnician electronist, electronică industrială – 1 clasă

Oferta educațională CT “George Barițiu”, an școlar 2019-2020

Descarcă oferta în format PDF:

Previzualizare pliant, format JPG:

22 Martie – Ziua mondială a apei

Cu această ocazie elevii clasei a IX -a B de la COLEGIUL TEHNIC “GEORGE BARIȚIU” au vizitat Stația de epurare a apelor uzate din Baia Mare unde au descoperit întregul proces tehnologic de epurare a apelor uzate, cât și de tratare a nămolului rezultat.S-au vizitat bazinele de decantare, linia de tratare a nămolului,cât și laboratorul care monitorizează permanent indicatorii de calitate din apa uzată epurată descărcată în râul Săsar,astfel încât să păstrăm un mediu curat,nepoluat.


GALERIE

Aplicație practică: Stația Hidrometrică, Valea Firizei

Casa a IX – a E  in parteneriat cu SGA MARAMURES a participat la aplicatie practica in care s-au facut o serie de masuratori hidrologice precum temperatura si viteza apei!

Concurs Național “Perspective moderne în învățământul tehnologic”, 4-5 Mai 2018

Invitație:
În perioada 4-5 Mai 2018, la Colegiul Tehnic “George Barițiu” din Baia Mare va avea loc cea de-a IX-a ediție a Concursului Național “Perspective moderne în învățământul tehnologic – Interferențe educaționale” cuprins în Calendarul Concursurilori Naționale Școlare organizate în anul școlar 2017-2018, fără finanțare MEN, poziția 51.

Descarfcă PDF: Concurs Național “Perspective moderne în învățământul tehnologic – Interferențe educaționale” 2018

 

Activitate de voluntariat – ,,Baia Mare curată!”

Activitate de voluntariat desfășurată în cadrul acțiunii de ecologizare organizată de Garda Ecologică Baia Mare

Elevii barițieni au participat, în calitate de voluntari, la activitatea de ecologizare a zonei Borcut – Valea Romană – Baraj (Firiza), în cadrul programului de curățenie ,,Baia Mare curată!”, dovedind spirit civic și conștientizând importanța ocrotirii mediului local. Acțiunea a urmărit responsabilizarea elevilor, dezvoltarea deprinderilor și atitudinilor de a respecta mediul prin comportamente civilizate, ecoprotective!

Parteneriat pentru educație

În perioada 26 – 28 Martie 2018, în Săptămâna Școala Altfel, Colegiul Tehnic “George Barițiu” și-a deschis larg porțile elevilor de clasa a VIII-a de la toate școlile gimnaziale din localitatea Baia Mare. Atmosfera prietenoasă s-a simţit încă de la intrarea în şcoală, unde mai mulţi elevi și profesori i-au întâmpinat cu drag pe musafirii lor.

Excursie de „Săptămâna Altfel”, 2018

În cadrul „Săptămânii Altfel” – 2018, un număr de 68 de elevi de la Colegiul Tehnic ”George Barițiu”, însoțiți de 7 cadre didactice, au fost într-o excursie de documentare de două zile, pe traseul: Baia Mare, Alba Iulia, Sibiu, Făgăraș, Bran, Brașov, Râșnov, Rupea, Sighișoara, Târgu Mureș, Baia Mare. Scopul vizitelor la principalele obiective turistice de pe traseul mai sus menționat, a fost cel de evidențiere a unor momente de istorie, civilizație, religie, cultură, literatură, artă, ocupații, pasiuni, inovații etc., toate la un loc însumând, ca într-o chintesență, cultura și civilizația societății românești.

Săptămâna Altfel – Vizită de documentare la Ramira S.A.

Elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic ”George Bariţiu” Baia Mare, au participat în ”Săptămâna Altfel” la o vizită de documentare compania RAMIRA SA. 

Transformarea singurei societăţi de pe fosta platformă industrială a Băii Mari rămasă pe piaţa economică, de la producător de maşini de pufuleţi şi vată de zahăr (imediat după anii ’90) la o forţă economică capabilă să onoreze comenzile celor mai mari contractori din industria auto mondială, a fost posibilă prin investiţii masive în retehnologizare şi specializare a angajaţilor, de la preluarea firmei de Chropyňská Group AS, în acest sens investindu-se aproximativ 5 milioane de euro în ultimii trei ani, iar în acest an fiind disponibilizată pentru cele două deziderate 3 milioane de euro.

Concursul Național de Limba Engleză QUEST-Ediția a IX-a

Felicitări, elevilor şi profesorilor din Colegiul Tehnic ”George Bariţiu” Baia Mare, participanţi la: Concursul Național de Limba Engleză QUEST-Ediția a IX-a,concurs adresat colegiilor si liceelor tehnologice, cuprins în Calendarul Concursurilor Naţionale Şcolare