Category Archives: Activitati educative

Aplicație practică: Stația Hidrometrică, Valea Firizei

Casa a IX – a E  in parteneriat cu SGA MARAMURES a participat la aplicatie practica in care s-au facut o serie de masuratori hidrologice precum temperatura si viteza apei!

Concurs Național “Perspective moderne în învățământul tehnologic”, 4-5 Mai 2018

Invitație:
În perioada 4-5 Mai 2018, la Colegiul Tehnic “George Barițiu” din Baia Mare va avea loc cea de-a IX-a ediție a Concursului Național “Perspective moderne în învățământul tehnologic – Interferențe educaționale” cuprins în Calendarul Concursurilori Naționale Școlare organizate în anul școlar 2017-2018, fără finanțare MEN, poziția 51.

Descarfcă PDF: Concurs Național “Perspective moderne în învățământul tehnologic – Interferențe educaționale” 2018

 

Activitate de voluntariat – ,,Baia Mare curată!”

Activitate de voluntariat desfășurată în cadrul acțiunii de ecologizare organizată de Garda Ecologică Baia Mare

Elevii barițieni au participat, în calitate de voluntari, la activitatea de ecologizare a zonei Borcut – Valea Romană – Baraj (Firiza), în cadrul programului de curățenie ,,Baia Mare curată!”, dovedind spirit civic și conștientizând importanța ocrotirii mediului local. Acțiunea a urmărit responsabilizarea elevilor, dezvoltarea deprinderilor și atitudinilor de a respecta mediul prin comportamente civilizate, ecoprotective!

Parteneriat pentru educație

În perioada 26 – 28 Martie 2018, în Săptămâna Școala Altfel, Colegiul Tehnic “George Barițiu” și-a deschis larg porțile elevilor de clasa a VIII-a de la toate școlile gimnaziale din localitatea Baia Mare. Atmosfera prietenoasă s-a simţit încă de la intrarea în şcoală, unde mai mulţi elevi și profesori i-au întâmpinat cu drag pe musafirii lor.

Excursie de „Săptămâna Altfel”, 2018

În cadrul „Săptămânii Altfel” – 2018, un număr de 68 de elevi de la Colegiul Tehnic ”George Barițiu”, însoțiți de 7 cadre didactice, au fost într-o excursie de documentare de două zile, pe traseul: Baia Mare, Alba Iulia, Sibiu, Făgăraș, Bran, Brașov, Râșnov, Rupea, Sighișoara, Târgu Mureș, Baia Mare. Scopul vizitelor la principalele obiective turistice de pe traseul mai sus menționat, a fost cel de evidențiere a unor momente de istorie, civilizație, religie, cultură, literatură, artă, ocupații, pasiuni, inovații etc., toate la un loc însumând, ca într-o chintesență, cultura și civilizația societății românești.

Săptămâna Altfel – Vizită de documentare la Ramira S.A.

Elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic ”George Bariţiu” Baia Mare, au participat în ”Săptămâna Altfel” la o vizită de documentare compania RAMIRA SA. 

Transformarea singurei societăţi de pe fosta platformă industrială a Băii Mari rămasă pe piaţa economică, de la producător de maşini de pufuleţi şi vată de zahăr (imediat după anii ’90) la o forţă economică capabilă să onoreze comenzile celor mai mari contractori din industria auto mondială, a fost posibilă prin investiţii masive în retehnologizare şi specializare a angajaţilor, de la preluarea firmei de Chropyňská Group AS, în acest sens investindu-se aproximativ 5 milioane de euro în ultimii trei ani, iar în acest an fiind disponibilizată pentru cele două deziderate 3 milioane de euro.

Concursul Național de Limba Engleză QUEST-Ediția a IX-a

Felicitări, elevilor şi profesorilor din Colegiul Tehnic ”George Bariţiu” Baia Mare, participanţi la: Concursul Național de Limba Engleză QUEST-Ediția a IX-a,concurs adresat colegiilor si liceelor tehnologice, cuprins în Calendarul Concursurilor Naţionale Şcolare

Ziua Mondială a Apei (WWD)

Felicitări, elevilor şi profesorilor din Colegiul Tehnic ”George Bariţiu” Baia Mare, participanţi la : Ziua Mondială a Apei (WWD), care se celebrează începând cu 1993 în fiecare 22 martie, în vederea conştientizării măsurilor privind problematica curentă sau viitoare a apei – resursă naturală crucială pentru viaţă şi sănătate pe planeta noastră.

Ziua Internațională a Francofoniei a fost celebrată la CT “George Barițiu”

Ziua Internațională a Francofoniei a fost celebrată azi, 20 martie, la Colegiul Tehnic ” George Barițiu” Baia Mare, de către elevii claselor IX-XI, prin activități precum: joc interactiv de dinamizare, dezbateri pe tema ,,La langue française dans le monde”, moment poetic Jacques Prévert, pantomimă. Scopul acestor activități este sensibilizarea elevilor cu privire la cultura spațiului francofon !

Ziua Internațională a Poeziei

Elevii Colegiului Tehnic “George Barițiu” au sărbătorit Ziua Internațională a Poeziei participând la cea de-a 5-a ediţie a recitalului de poezie “TeenPoetry: a world of rhymes”, organizat de secția American Corner a Bibliotecii Județene “Petre Dulfu”.
Felicitări elevilor Carmen Viman, Ciutre Ramon, Stefan Vayda, Lazurca David si Dullo Norbert pentru diplomele obținute.